Wind Sports - Wind powered action and extreme sports - Kitewing, ice sailing, kite surfing, outdoor, kite boarding, ice kite, skiing...

Red Bull Kitewing wingsurfing week 2000

1999 vuoden syksynä keräydyimme yhteen suunnittelemaan tapahtumaa, jonka idea oli syntynyt samaisena keväänä 99, ajaessamme Patrickin kanssa etelään lapista Skywingsin rämällä autolla. ( R.I.P. Mazda 626 ) Konseptimme oli kerätä parhaat siipisurffaajat ympäri suomea, viikon pituiseen tapahtumaan missä filmattaisiin ja kuvattaisiin niin paljon kun mahdollista ja sammalla myös tutustuttaisimme uusia ihmisiä siipisurffaukseen.

Pääsiäinen vaikutti sopivalta ajankohdalta tuulien ja hienon kelin suhteen joten soitimme Tero Kyrkälle Ylläs Holiday Serviceen ja ennekuin ehdimme sanoa propulsiomoottori, oli Tero varannut meille todella hienon mökin (helmiä sioille?). Mukaan saatiin Ylläs Holiday servicen lisäksi Red Bull ja Skywings, joiden suuntaan taas jälleen kerran nöyrästi kiittäen kumarran! Ja sitten matkaan! Osaltani matka alkoi autolla perjantai iltana Helsingistä. Meillä oli pitkä ja uuvuttava reissu Suomen läpi, mutta onneksi meillä oli virkistävää energiajuomaa mukana ( jotain 50 litraa..)ylimääräistä, piristävää juomaa mukana.

Lauantai aamu ja perillä, tosin kello oli kahdeksan ja rinteet aukeavat vasta kello kymmenen. No onneksi Antin pakussa on Webasto joten ei muuta kuin pienet tirsat kaikkien rojujen seassa. Päivä oli tyyni joten surffaus jäi olemattomaksi ( rule number 1 älä yritä surffata tyynellä säällä, seuraa ääretön vitutus!!). Jotain oli kumminkin keksittävä, joten jotkut osallistuivat krossi ja hyppy kisoihin jotka kuuluivat erääseen talvella pyörineeseen kiertueeseen.

Olisivat perhana vaan jättäneet kisat väliin, polvet ja nivelet paukkuivat ja olimme nimenomaan keskustelleet että säästetään itseämme hyviä kuvaus päiviä varten! Seuraavat pari päivää olivat synkkiä ja harmaita, Ylläksen huipulla näkyvyys oli lähellä nollaa ja Red Bullia ja votkaa kului litrakaupalla yrittäessämme tehdä keliä!

Red Bull kitewing weekend 2000 Ylläs
Keliä!
Tiistai iltana pilvipeite vihdoinkin repeili niin paljon että pääsimme tosi toimeen ja saatiin hyvä sessio aikaiseksi, Ylläksen huipulla iltamyöhään saakka auringonlaskussa, ei valittamista. Seuraava päivänä porukkamme oli lisääntynyt parilla tyypillä ja hekin heräsivät taas ,nyt jo tavalliseen, harmaaseen aamuun. Päivällä pilvet alkoivat taas väistyä ja päätettiin ottaa iisisti, joten menimme Ylläsjärvelle kokeilemaan paria kiteä(eli leijaa) , mutta hommasta seurasi vain vatsasurffausta patjan perässä ja lopuksi narukaaos. Muutamien henkilöiden "uhrautumisen" (uhrautua= yksi tai muutama henkilö alkaa ryyppäämään niin että keliä syntyy) takia, pilvet häipyivät lähes kokonaan ja päästiin huipulle siipisurffaaman todella upeassa ilta auringossa, fiilis oli loistava ja sekä videokuvaajamme Juha "JP" Paju ja kuvaajamme Otto "Asiz Combatfighter" Sunnari pistivät filkkaa palamaan.

Kitewing weekend 2000 Ylläs
Torstai oli tuulinen, mutta näkyvyys oli liian huono kuvaamiseen. Saatiin kuitenkin purjehtia lähes koko päivä napakassa tuulessa ja hauskaa oli, olimme jo pystyttämässä koko rekvisiittaa, mutta tuuli ehti tyyntyä shit!!!

Perjantai alkoi loistavassa auringonpaisteessa, ja väsymyksestä huolimatta kaikki pääsivät mäkeen jo aamupäivällä. Alkoi hirveä kamojen roudaaminen Ylläksen huipulle, onneksi meillä oli Ylläs Holiday Servicen kelkka ja reki, joilla roudattiin äänentoistolaitteet, levarit, iso (8m korkea ) Red Bull tölkki ja myös jokseenkin vielä poissaoleva DJ 00F (eli nolla,nolla F, License to Chill Saunabar) ylös huipulle. Huipulla alettiin kasaamaan kamoja, vedettiin sähköjä (kiitos taas Holiday Service) ja pistettiin 8m korkea ilmalla täyttyvä tölkki tuulensuojaksi 00F lle ja hänen kamoilleen.

Kun oltiin saatu kaikki systeemit oli pystyyn, tuuli yltyi kun tilauksesta ja saatiin hyvä surffaus keli. Meininki oli rento ja kokemus purjehtia musiikin soidessa taustalla oli todella mieleenpainuvaa. Uteliaat katsojat saivat kokeilla skimbatin alkeita ja samalla ihmetellä kun kymmenkunta siipisurffaajaa hyppi ja piti hauskaa pelkän tuulen voimalla. Homma oli todella hyvän näköistä ja taas paloi filkkaa, heput ylittivät rajansa ja siistejä hyppyjä ja trikkejä tuli todella paljon! Katsojia oli ajoittain paljon ja kiinnostusta riitti, ihmiset tulivat ihmettelemään ja kokeilemaan. Iltapäivää kohden pilvet tulivat taas ja hetkessä näkyvyys oli taas nollassa, kasasimme kaikki kamat nopeasti ja roudasimme ne alas todella ripeästi.

Kitewing weekend 2000 Ylläs
Jatkoimme after fly partylla Ylläskaltiossa Dj mme voimalla aina aamuturneille, paitsi eräät jotka olivat juoneet useamman päivän ajan energiajuomaa ja perinteistä venäläistä alkoholijuomaa! Lauantaina pistimme kamat kasaan ja ajoimme Holiday Serviceen viemään heidän lainaamiaan varusteita takaisin ( kiitos vielä kerran ), lapin pojat ihmettelivät hieman meidän väsyneitä ilmeitämme ja Antin seisomista kaksi tuntia pakun katon päällä sukat jalassa, päättäväisesti suksiboksia pakaten! Onneksi sähläys alkoi vasta nyt eikä aikaisemmin, no hauskaa oli…

Takaisin etelään!
Jotkut ajoivat suoraan Helsinkiin ja Ouluun, osa jatkoi vielä Leville viettääkseen vielä yhden illan Levillä bailaten. Ja porukan tuntien homma johti siihen että ko. henkilöt heräsivät suoraan hissien vierestä teltasta ja kömpivät ulos makuupusseissa suoraan hölmistyneiden ihmisten eteen! Joka tapauksessa yhteenvetona voi sanoa, että säähaltija teki meille tepposet, emme päässeet toteuttamaan tapahtumaa kokonaisuudessaan. Jotain jäi kumminkin hampaankoloon ja päätimme että ensi vuonna keräämme vielä enemmän porukkaa kasaan ja taas pääsiäisenä. Tällä kertaa tulemme keskittymään enemmän demoamiseen ja kuvaamiseen. Katsotaan vuonna 2002, mitä spektaakkelimaista keksimme. Lajin harrastajia alkaa olemaan jo ympäri maailman ja ajattelimme kerätä myös heitä mukaan, saa nähdä mitä keksitään! Lopuksi haluaisin vielä kerran kiittää Ylläs Holiday Serviceä, Red Bullia ja Skywingsiä heidän antamastaan tuestaan. Ai, niin älä mieti turhaan että tuutko kokeilemaan vai et, nössöt puhuu ja kovat hemmot tekee!! .

Jani & Pati