Wind Sports - Wind powered action and extreme sports - Kitewing, ice sailing, kite surfing, outdoor, kite boarding, ice kite, skiing...

Suomen Siipipurjehtijat

Tältä sivulta löydät infoa Kitewing siipipurjehduksesta Suomessa.

Kerro siipipurjehdus kokemuksistasi, tiedustele jääolosuhteista tai käytetyistä siipipurjeista. Keskustelupalstalla on myös oma "Suomipalsta" jossa käydään keskustelua suomeksi. Kitewing keskustelupalsta.

Katso Kitewing kuvia ja lähetä omat kuvasi Kitewing galleriaan.

Siipipurjehdus Helsingissä
Alkutalvesta pääkaupunkiseudun siipipurjehtijat ja muut "talvisurffarit" suosivat Laajalahtea. Kokoontumispaikka on Munkkiniemen ranta, Kalastajatorpan vieressä. Nelos ratikan päätepysäkki on aivan vieressä. Alueelta löytyy paksua jäätä, tuulta, kahvila ja pieni parkkipaikka! Lauttasaaressa paras purjehdusalue on Hevosenkenkälahti (Kasinon ranta).

Espoo
Mellstenin ranta Haukilahdessa (Mellstenintie). Mellstenistä voi tehdä pitempiä reissuja vaikkapa Porkkalaan! Parkkipaikka suurempi kuin Munkkiniemessä. Kahvilassa takka!

Oulu
Oulussa Siipipurjehtijat kokoontuvat yleensä Nallikarissa.

Suomen Siipipurjehtijat

Suomessa siipipurjehdusta edistää Suomen Siipipurjehtijat ry. Järjestö on perustettu v.1994 ja on Kitewing-siipipurjehtijoiden oma kattojärjestö Suomessa, jonka tarkoituksena on siipipurjehdusharrastuksen ja -kilpailutoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen.

Turun- ja Espoon seudulla on paikallisyhdistykset, joihin kiinostuneet voivat myös liittyä.

Jääpurjehduksen historiaa Jääpurjehduksella on vahvat perinteet Pohjoismaissa. Jo viime vuosisadalla luonnon jäillä purjehdeltiin luistimilla ja käsin pideltävillä purjeilla. Purjelautailu, eli surffaus, keksittiin Kaliforniassa 1960-luvun lopussa. Heti keksimisensä jälkeen surffaus siirtyi purjekelkan muodossa lumille ja jäille. Tätä talvipurjehduskalustoa oli kuitenkin hankala käsitellä ja laji turhan vaativa. Niinpä suomalainen jääsurffaaja Sami Tuurna kehitti yksinkertaisemman ja turvallisemman purjehdusmuodon, siipipurjehduksen. Ensimmäinen prototyyppi valmistui 1987. Vuoden 1990 alussa siipipurjetta kehitettiin edelleen Carl-Magnus Fogelholmin ja Sami Tuurnan yhteisvoimin. 1994 Skimbat-siipipurje sai Kansainväliseltä talvipurjehdusliitolta WISSA:lta Best Design palkinnon. Vuonna 1995 Skimbat hyväksyttiin lumi- ja jääpurjehduksen MM-kilpailuihin uutena kilpailuluokkana.